top of page

Kennismaken met

De Scriptiecoach

Dit is De Scriptiecoach

foto door Manou van den Berg

Wie is de Scriptiecoach?

​Anneke Beelaerts, is sinds 2012 zelfstandig gevestigd Scriptiecoach. In haar eigen Scriptie- en Schrijfstudio komen in een gesprek haar kennis en ervaring aan de orde. Ook legt ze haar werkwijze uit en vertelt ze over haar gedrevenheid ten aanzien van het ondersteunen van afstudeerders en jonge professionals.

 

Welke kennis en ervaring zet je in voor je werk als Scriptiecoach?  

Ik werk vanuit multidisciplinaire kennis en een lange ervaring op het gebied van Bedrijfskunde, Communicatie, Projectmanagement, Coaching en Schrijverschap.  Nationaal en Internationaal heb ik mijn analytische en creatieve vaardigheden voor het bedrijfsleven in kunnen zetten. Grotendeels als zelfstandig ondernemer. Ook mijn levenservaring helpt in mijn werk als Scriptiecoach. Er zijn natuurlijk ook wel eens persoonlijke hobbels te nemen door een afstudeerder. Daar kan ik dan mooi behulpzaam bij zijn als dat gevraagd wordt.

Waar komt de gedrevenheid om jonge mensen te ondersteunen vandaan?

Tijdens mijn loopbaan en ondernemerschap heb ik telkens de kans gehad om jonge mensen in hun studie te coachen door ze als stagiair of afstudeerder te begeleiden. Ik vond het fijn om ze te steunen in hun ontwikkeling zowel op opleidingsgebied als in het persoonlijke vlak.

Met veel plezier ben ik ook lid geweest van examencommissies in het HBO. Kortom het oprichten van een Scriptiestudio was een logische volgende stap! 

Wat is jouw werkwijze?

Ik heb een eigen methode ontwikkeld om afstudeerders (HBO en WO) te coachen in hun afstudeer proces. Dit laat zich samenvatten aan de hand van drie pijlers;  kennisontwikkeling, conceptontwikkeling en schrijfvaardigheidsontwikkeling.  Aan de hand van de behoeften van de afstudeerder zet ik een persoonlijk programma op. Dit is afgestemd op de eisen van het opleidingsinstituut en ik werk aanvullend op de begeleiding vanuit het opleidingsinstituut. Ook zet ik mij in om de eigenheid van de persoon optimaal uit de verf te laten komen. Daarbij vind ik dat schrijven een essentiële basis vormt.

Waarom is schrijven een basis?  

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat schrijven een prachtige basis is voor observeren, vastleggen, uitdrukken en leren! Kortom als je je wilt ontwikkelen, ga vooral schrijven! Het enthousiasme daarvoor breng ik graag over op jonge mensen. Dat wil niet zeggen dat iedereen meteen een Roman kan schrijven of een Essay. Het vraagt bepaalde kennis van hoe je het beste kan structuren bijvoorbeeld. Het schrijven van een Scriptie vraagt ook specifieke vaardigheden omdat het een proeve van bekwaamheid is.  Maar als je weet wat je doet dan gaat het gewoon goed!!

 

Publicaties

Ik ben mede auteur van het Handboek ‘Corporate Communication; Het managen van reputatie’ onder redactie van Prof. dr. Cees van Riel. 

In een Blog schrijf ik 'Freestyle' over mijn observaties en mijn verwondering.

Enkele jaren geleden is er een verhalenbundel van mij uitgekomen getiteld:

 ‘Allerlei Mensen'  

bottom of page