top of page
Search
  • Writer's pictureDe Scriptiecoach

Lef en Logica!

De opzet van het afstudeertraject staat of valt met lef. Waarom? Je gaat iets doen wat je nog nooit gedaan hebt! Met lef bedoel ik niet alleen dat je in het diepe durft te duiken. Met lef bedoel ik ook dat je durft af te bakenen. Dat je het lef hebt om het bijvoorbeeld uitsluitend een bepaalde groep, fenomeen in een bepaald gebied te onderzoeken.


Dat je besluitvaardig bent over wat je niet gaat onderzoeken en dat dan met argumenten omkleedt. Lef heeft ook te maken met de logica in de scriptie. Ga altijd op zoek naar de verbanden in je onderzoeksmateriaal. En heb dan het lef om door te redeneren door je af te vragen ‘wat gebeurt hier?’, ‘waar zitten de verbanden?’ en ‘wat betekent dat dan?’. Daarna heb je de conclusies te pakken als je antwoord geeft op de vraag: ’dus…..?’.


Ik raad de afstudeerders aan om vooral in dialoog met anderen telkens je logische redenering te checken. Zien de andere de logica ook? Snappen zij het verband dat jij ziet? Begrijpen ze wat jij aan het doen bent? Ook voor deze dialoog is lef nodig want je laat een ander in jouw keuken kijken. Maar het is allemaal in jouw belang als afstudeerder. Lef en Logica een fijne combinatie om jouw scriptie diepgang te geven!


Lees hier welke coaching De Scriptiecoach aanbiedt.


Wil je weten hoe De Scriptiecoach jou kan helpen? Stuur een e-mail naar: anneke@annekebeelaerts.nl

35 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page