top of page
Search
  • Writer's pictureDe Scriptiecoach

Onderzoeksvoorstel en Huwelijksaanzoek allebei een Proposal!

Momenteel vinden op de Hogescholen en Universiteiten hectische tijden plaats. Het is voor de Afstudeerders hét moment van inleveren van het onderzoeksvoorstel (Proposal).

Ook in de Scriptiestudio heb ik de afgelopen weken een flink aantal nieuwe afstudeerders mogen coachen in de opzet van hun onderzoek en de beschrijving ervan middels het onderzoeksvoorstel (Proposal). Dat is nog niet zo eenvoudig.


Vergelijk het met een huwelijksaanzoek, je wil je geliefde natuurlijk een zo mooi doch realistisch beeld schetsen van jullie eventuele aanstaande huwelijksleven. In jouw onderzoeksvoorstel of Proposal schets je dat mooie doch realistische beeld met behulp van een goede Logische redenering. Wat wil je weten? Wat ga je doen? Waarom doe je dat en waarom is dat het enige juiste?


Een huwelijksaanzoek waarin je bepaalde beloftes achterwege laat zal de kandidaat geen vertrouwen in jullie toekomst geven. Net zoals in het doen van een huwelijksaanzoek mag het Onderzoeksvoorstel of Proposal dus geen enkele twijfel uitstralen. Dat vergt een duidelijke afbakening en een uitstekende verantwoording van het onderzoek!


Om dit te doen moet je dus zeer goed voorbereid zijn: wat zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen in de ogen van de opleiding? Die vind je vaak in een handleiding maar vergeet ook het beoordelingsformulier niet. Dat samen vormt de basis indeling van je onderzoeksvoorstel. Niets meer en niet minder.


Net zoals de romantische versie van een Proposal moet een prachtige veelbelovende Horizon zichtbaar worden.


Lees hier welke coaching De Scriptiecoach aanbiedt.


Wil je weten hoe De Scriptiecoach jou kan helpen? Stuur een e-mail naar: anneke@annekebeelaerts.nl

21 views0 comments

Comments


bottom of page