top of page
Search
  • Writer's pictureDe Scriptiecoach

Pas op voor Passie!

Enthousiaste afstudeerders lopen wel eens vertraging op door een te grote betrokkenheid bij hun onderwerp. Zeker die afstudeerders die hun onderwerp kiezen vanuit hun passie. Denk dan vooral aan thema’s die in de maatschappij spelen. Voor De Scriptiecoach zijn dit natuurlijk ook weer énige mensen om mee samen te werken: ze zijn betrokken bij de maatschappij, hebben grote honger naar informatie en zijn bovenal gepassioneerd!


Maar pas op en dit geldt voor alle afstudeerders: je bent een objectieve onderzoeker in de afstudeerfase. Natuurlijk mag je zichtbaar zijn in je afstudeerrapport, scriptie of thesis. Maar alleen op basis van feiten die je zelf hebt verzameld en waar je methodieken voor analyse op loslaat. Je begrijpt het al: daarom moet je een methodologie hebben, het zet je enigszins op afstand tot het onderwerp.


Afstuderen blijft in de kern een proeve van bekwaamheid. Dit betekent dat jij als HBO of Universiteit student laat zien dat je op het juiste niveau kan denken, een complex probleem kan uitrafelen, de essentie kan treffen en zinvolle conclusies kan trekken. En dat mag met passie maar dan wel onpartijdig, neutraal en feitelijk.


En alle andere aspecten die je ook belangrijk vindt? Ik raad deze afstudeerders aan om een Blog te beginnen waar je meer van je passie voor het onderwerp kwijt kan!

Ondertussen: zet je passie in om goed af te bakenen, ontwerp een strak onderzoek schema, zet je tanden in het verzamelen van informatie en hanteer een vlotte pen bij het schrijven van het rapport. Dit alles zodat je geen tijd verliest in de opwinding over het onderwerp, maar binnen de tijd afstudeert waarna je de maatschappij in kan met jouw opgedane kennis!


Lees hier welke coaching De Scriptiecoach aanbiedt.


Wil je weten hoe De Scriptiecoach jou kan helpen? Stuur een e-mail naar: anneke@annekebeelaerts.nl

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page